آموزش سپک تاکرا با کمترین هزینه

باشگاه‌ها و اماکن ورزشی
به اشتراک بگذارید:  
مجموعه ما به عنوان مرکز و باشگاه آموزش انواع ورزش‌ها، با داشتن مربیان خبره و با تجربه، در نظر دارد، آموزش سپک تاکرا را در سطح حرفه ای و برای کلیه رده های سنی قرار داده و برای افراد علاقه‌مند به یادگیری این ورزش سرگرم کننده و پرتحرک، کلاس‌های آموزشی خود را با کمترین هزینه ممکن برگزار کند.
سپک تاکرا
سپک تاکرا یا والیبال با پا یکی از ورزش‌ها و بازی‌های گروهی بسیار قدیمی بوده و ساخته دست مردم آسیای شرقی و مالزی می باشد که تا به امروز همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده و طرفداران خاص خود را دارد. در برخی از باشگاه های ورزشی به افراد علاقه‌مند به این رشته، آموزش های حرفه ای داده شده و علاقه‌مندان می‌توانند به‌سادگی در این کلاس‌ها حضور پیدا کرده و آن را فرا گیرند. مجموعه ما به‌عنوان یک مرکز آموزشی ورزش سپک تاکرا، کلیه فوت‌وفن های این ورزش را به بهترین شکل ممکن و با قیمتی مناسب به علاقه مندان بازی سپک تاکرا، آموزش خواهد داد.

از ورزش سپک تاکرا چه می دانید؟

ورزش سپک تاکرا

سپک تاکرا یکی از ورزش‌های بسیار قدیمی‌ است که قدمت آن به 500 سال پیش می‌رسد. این ورزش توسط خانواده‌های ثروتمند در مالزی، ابداع وپایه‌گذاری شده ‌است. بازی سپک تاکرا تا به امروز با تغییرات زیادی همراه بوده و قوانین و مقررات زیادی به آن اضافه گردیده است. کلمه سپک تاکرا از دو کلمه سپک و تاکرا تشکیل شده‌است. سپک در زبان مالزیایی به‌معنای ضربه زدن و تاکرا در زبان تایلندی به‌معنای توپ است.
در گذشته توپی که در این بازی مورد استفاده قرار می‌گرفت از جنس چوب بامبو بوده‌است اما امروزه این نوع توپ منسوخ‌شده و از توپ‌های پلاستیکی استفاده می‌شود. در این بازی بیشترین عضوی که بر توپ و ضربه وارد می‌کند پا است بنابراین هر چقدر یک نفر بتواند بالاتر پریده و قدرت بیشتری را بر توپ اعمال کند، هدفمندتر بازی کرده و توپ را بهتر کنترل خواهد کرد.

قوانین بازی سپک تاکرا

قوانین سپک تاکرا

در اینجا خبری از سالن ورزشی فوتبال نیست بلکه شکل و ابعاد زمین در این بازی و همچنین ارتفاع تور آن کاملاً شبیه به زمین بدمینتون است. در بازی سپک تاکرا هر تیم سه بازیکن دارد که در دو طرف تور قرار می‌گیرند. در این بازی، بازیکن ها می‌توانند از یک‌بار تا سه بار به توپ ضربه بزنند و تلاش خود را برای آن که توپ بر روی زمین نیفتد به کار می گیرند. در این بازی از همه قسمت‌های بدن از جمله سر، پشت سر، پاها و زانو می‌توان استفاده کرد و از تنها جایی که نمی‌توان استفاده کرد دستها هستند. استفاده از دست، از سرشانه تا انتهای انگشتان، در بازی سپک تاکرا خطا محسوب می‌شود.
در این بازی یک نفر سرویس زننده بوده و دو نفری که در نیم‌دایره‌ی چپ و راست زمین قرار می‌گیرند، در نقش دفاع عمل می‌کنند. سرویس‌دهنده پایه محوری خود را بر دایره‌ای که مخصوص به منطقه سرویس می باشد، قرار داده و سرویس را می‌زند. در واقع دو بازیکن کناری چپ یا راست توپ را به سرویس‌دهنده رسانده و سپس به موقعیت قبلی خود برای دفاع برمی‌گردند و به‌این‌ترتیب بازی ادامه پیدا می‌کند.
این بازی از 3 ست تشکیل شده‌است و هر تیمی که 2 ست از این 3 ست را برنده شده و امتیاز حدنصاب را کسب کرده باشد، برنده محسوب می‌شود. حد نصاب امتیاز در ست اول 15 می‌باشد، اما در ست سوم کسب تنها 6 امتیاز برای پیروز شدن تیم کفایت می‌کند.
این بازی شباهت بسیار زیادی به والیبال دارد اما در والیبال از دست برای انجام بازی استفاده می‌شود درصورتی‌که در سپک تاکرا، استفاده از دست خطا حساب شده و از سایر نقاط بدن برای هدایت و ضربه زدن به توپ می توان استفاده کرد. در زیر به برخی از قوانین و اصول این بازی اشاره خواهیم کرد:
والیبال با پا

- ضربه با دست مجاز نیست
- طی زمانی که سرویس زننده در حال سرویس زدن است، سایر بازیکنان می توانند در زمین مختص به خود آزادانه حرکت کنند.
- بازی با زدن سرویس آغاز می شود.
- آن تیمی که آغاز کننده بازی است، چنانچه در ست اول برنده شود، طبق قانون بازی این اجازه و حق را دارد که برای شروع مجدد بازی هم زننده سرویس باشد.
- مهار توپ توسط سینه یا سر، ضربه محسوب نمی‌شود.
- تعداد کل بازیکنان 4 نفر می‌باشد و تعداد بازیکنان داخل زمین 3 نفر است.
- این بازی دو داور دارد که در دو طرف پایه‌های تور و در بالای زمین قرار می گیرند.
- بازی دارای 3 ست 15 دقیقه ای می باشد.
- در هر نیمه یک استراحت یک دقیقه ای وجود دارد.
- ارتفاع تور برای آقایان 155 سانتی متر و برای بانوان 142 سانتی متر می باشد.
- طول زمین 13 متر و 40 سانتی متر و عرض آن 10 متر و 6 سانتی متر می باشد.
- پهنای تور وسط زمین 70 سانتی متر و طول آن 10 متر و 6 سانتی متر می باشد

انواع سپک تاکرا

انواع سپک تاکرا

سپک تاکرا با گذشت زمان شکل های مختلفی به خود گرفته است ودر حال حاضر، در همه دنیا این ورزش مهیج را در سه دسته کلی طبقه‌بندی می‌کنند، که در زیر به آن اشاره خواهد شد:

- هوپ تاکرا: 

این نوع بازی، سپک تاکرا شباهت زیادی به بسکتبال دارد به این صورت که حلقه‌ای در وسط زمین و از سقف آویزان است. بازیکنان که در زیر این حلقه قرار می‌گیرند در مدت سی دقیقه زمان بازی، ضربات متوالی با پا بر توپ وارد کرده و آن را وارد حلقه می‌کنند. تعداد بازیکنان در این نوع سپک تاکرا پنج نفر می‌باشد.

- دبل تاکرا: 

همان‌طور که از اسم این نوع سپک تاکرا پیداست، این ورزش دو دویی است به این صورت که از دو نفر بازیکن تشکیل شده‌است که در دو طرف تور و در مقابل هم می‌ایستند و با حرکات و ضربات پا بازی را ادامه می‌دهند.

- سپک تاکرای ساحلی: 

در این دسته از سپک تاکرا زمین بر روی شن و ماسه ساحلی بنا شده و تور و اندازه‌ی زمین مانند بازی بدمینتون می‌باشد. این بازی از چهار بازیکن تشکیل شده‌است که دوبه‌دو در دو سمت تور قرار گرفته و با همان قوانین قبلی، که توضیح داده شد، به وسیله ضربه‌های پا بازی را آغاز کرده و ادامه می‌دهند.

سپک تاکرا در ایران

سپک تاکرا در ایران

بازی و ورزش سپک تاکرا در ایران نیز پا نهاده و جای خود را در میان طرفدارانش باز کرده‌ و ایرانیان مشتاق را با خود همراه کرده‌است. این ورزش جذاب و سرگرم کننده در سال 1381 توسط علی فولادی راد و به کمک چند نفر دیگر از افرادی که علاقه‌مند به این ورزش بودند، به ایران وارد شد و به آرامی در ایران شکل گرفت. از سال 1381 تا سال 1388، جناب فولادی راد به‌عنوان رییس انجمن سپک تاکرا به فعالیت و تلاش خود ادامه داد و بعد از ایشان ریاست آن را آقای سهراب آزاد بر عهده گرفتند. ایشان با تلاش های بسیار خود تیم‌های سپک تاکرای بانوان و سپک تاکرای ساحلی آقایان را تشکیل داده و برای شرکت در مسابقات آماده کردند. امروزه تیم های آقایان و بانوان در رشته‌های سپک تاکرا و هوب تاکرا در 15 رقابت برون‌مرزی به‌عنوان مثال در مسابقات جهانی المپیک آسیایی و بازی‌های آسیایی سالنی شرکت داشته‌اند.
جالب است بدانید که در مسابقات جهانی تایلند در سال 2017، گرایش سپک تاکرا سبک رگو، تیم مردان ایران موفق شدند به قهرمانی برسند. این تیم با پیروزی بر تیم کشورهای پاکستان، بلژیک، استرالیا  به فینال رفته و در مسابقه‌ نهایی با پیروز شدن بر هند به قهرمانی جهان در سبک رگو برسد.

تاثیر ورزش سپک تاکرا بر سلامتی بدن

فواید سپک تاکرا

ورزش سپک تاکرا نیز همچون سایر ورزش‌ها تاثیر مثبتی بر سلامتی و بهبود عملکرد کلیه ارگان های بدن داشته و کیفیت زندگی را بالا برده و سبب افزایش طول عمر انسان می گردد. انجام مرتب حرکات ورزشی زیر نظر اساتید و مربیان، علاوه بر آن که ورزشکار را در حرفه مورد علاقه خود به سطح حرفه ای می‌رساند، بر سلامت جسم و روح وی نیز تاثیر مستقیمی خواهد داشت. در زیر به فواید ورزش سپک تاکرا خواهیم پرداخت:
1. این ورزش بسیار ارزشمند به دلیل فعالیت‌های زیاد، باعث سوزاندن کالری فراوان و کاهش وزن می‌شود.
2. سیستم قلبی و عروقی بدن را تقویت کرده و با تقویت عضلات قلب، سبب خون‌رسانی بهتر آن به بخش‌های مختلف بدن می شود.
3. ورزش به دلیل آنکه تفریح و سرگرمی نیز محسوب می‌شود، باعث آرامش سیستم عصبی شده و از استرس انسان تا حد زیادی می‌کاهد.
4. تعریق پوست در حین ورزش و همچنین فرح‌بخش بودن آن، بر زیباسازی و جوان ماندن پوست کمک شایانی خواهد کرد.
5. سپک تاکرا به دلیل آنکه همه اعضای بدن را فعال و درگیر کرده و به حرکت درمی‌آورد، در سفت شدن ماهیچه‌ها، به‌خصوص عضلات ساق پا و ران و همچنین تناسب اندام ورزشکار تاثیر بسیاری دارد.
6. این ورزش به‌دلیل پرش‌های متوالی و بلند، در افزایش وزن به خصوص در کودکان و نوجوانان تاثیر بسزایی دارد.

مرکز تخصصی آموزش سپک تاکرا

چنانچه به بازی سپک تاکرا علاقه‌مند شده‌اید و به‌دنبال باشگاهی برای یادگیری آن هستید که با دارا بودن افراد خبره و باسابقه در این زمینه، کلیه اصول آن را به‌صورت حرفه‌ای به شما آموزش داده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن کلیه قواعد سپک تاکرای حرفه‌ای را در اختیار شما قرار دهد، مجموعه ما در خدمت شماست. بنکوی سعی بر آن دارد که بهترین اساتید را به شما معرفی کند
ثبت نظرات
نظرات