معرفی انواع سنگ مرمر
فروشگاههای مبلمان و لوازم داخلی منزل
انواع سنگ مرمر، معایب و مزایا و همچنین ویژگیها و کاربردهای متعدد آن در کنار گسترش روزافزون و فراوان مورد استفاده در سازههای مختلف باعث گردید. مطالبی را باتوجهبه تعدد و تنوع سلایق متفاوت استفادهکنندگان انواع سنگ مرمر تهیه و جهت آشنایی بیشتر شما در قالب مطلب زیر ارائه نماییم.

ساختار سنگ مرمر
مزایای سنگ مرمر
معایب سنگ مرمر
انواع سنگ مرمر
سنگ مرمر آبی
سنگ مرمر پرتقالی
سنگ مرمر دودی
سنگ مرمر سبز
سنگ مرمر صورتی
سنگ مرمر سفید
ساختار سنگ مرمر
انواع سنگ مرمر جزء سنگهای دگرگونی محسوب میشوند. زیرا خمیر آهکی موجود در کلیست (کربنات کلسیم) به دلیل فشار در زمان چینخوردگی بلوری شده و موجب ایجاد انواع سنگ مرمر میگردد. سنگهای مرمر هم به طور یک دست با رگههایی از رنگهای متفاوت وجود دارد. سنگها از تراکم بالایی برخوردار بوده و مقابل شرایط خاص محیطی از قبیل گرما، رطوبت و سرما مقاوم است. ساختار سنگ مرمر به گونهای است که گاهی اوقات به مدت طولانی و به ندرت دچار کثیفی و آلودگی میشود.
این خاصیت باعث حفظ زیبایی آن تا مدتها میگردد. یکی از قابلیتهای مهم و ویژگی خاص آن جلاء پذیری و صیقلی شدن راحت است، به همین دلیل استفاده و کاربردهای فراوانی در زمینه ساخت و ساز ساختمانها و بناها مخصوصاً در اماکن مذهبی، سالنها، تهیه مصنوعات سنگی، دکوراسیون داخلی، لابیها، سرویسهای بهداشتی و غیره دارد. در ایران نیز معادن فراوان مرغوبی از انواع سنگ مرمر وجود دارد که میتوان به معادن سنگ مرمر استانهای اصفهان، خراسان رضوی، مرکزی، آذربایجان شرقی، یزد، لرستان و فارس ... اشاره نمود. در ادامه مطلب شما را با برخی از مزایا و معایب سنگهای مرمر آشنا مینماییم.
مزایای سنگ مرمر

برخی خواص سنگ مرمر را به شرح ذیل ارائه میکنیم.
• دارای انواع مختلف رنگ، زیبایی، جذابیت و چشم نوازی فراوانی است.
• خنک بودن و عدم جذب گرما و استفاده از آن در کف بناها و ساختمانها منجر به ایجاد خنکی محیط میشود.
• در برابر شرایط محیطی مثل رطوبت، گرما و سرما مقاوم است.
• قابلیت بالایی جهت استفاده در طراحیها و امور تزئینی دارد.
• بهآسانی تمیز شده و گردوغبار محیط را جذب نمینماید و منجر به بروز آلرژی نمیشود.
• قابلیت ساب پذیری مناسب و دارای سطحی براق و جذاب است.
• وجود معادن زیاد، باکیفیت و غنی
معایب سنگ مرمر

به برخی معایب در خصوص سنگ مرمر اشاره میکنیم.
• قیمت بالای سنگ مرمر نسبت به سایر سنگهای مورد استفاده و کاشی و سرامیک. در ساختوساز بناها و ساختمانها و سایر موارد کاربرد آن.
• با توجه به نوع جنس و نرم بودن آن به آسانی در مقابل مواد اسیدی و شیمیایی آسیب دیده و منجر به ایجاد خوردگی در سنگ میگردد.
• جذب زیاد آب در برخی از انواع سنگ مرمر که بهتر است در مناطق و جاهایی که آبریز زیادی دارند مورد استفاده قرار نگیرد.
• با توجه به ماهیت آهکی بودن سنگ مرمر بعضاً در برابر تغییرات جوی و عوامل تخریب کننده مانند نور خورشید دارای مقاومت کمتری است و در طول زمان رنگ سنگ مرمر تغیر میکند.
• ساییدگی و خراش افتادن بر روی سطح سنگ از جمله عوامل مخرب در سنگهای مرمر است و نیاز است دقت لازم برای حفظ و نگهداری سنگ به عمل آید.
• با پولیش زدن به سنگهای مرمر میزان اصطکاک آن مقداری کم شده که میتواند منجر به لغزش و سرخوردن بر روی آن گردد. آشپزخانه از جمله محلهایی است که با توجه به ریختن احتمالی آب بر روی سنگ کف، نیاز به دقت و توجه بیشتری در این زمینه دارد.
انواع سنگ مرمر
سنگ مرمر آبی

از انواع سنگ مرمر است که نام دیگر آن اطلس است. یکی از سنگهای کمیاب با رنگ زیبای آبی و رگههای طلایی رنگ که از جذابیت بالای ظاهری برخوردار است. سنگ مرمر آبی به علت کم بودن دارای قیمت بسیار بالایی است. معادن کمی از سنگ مرمر آبی در ایران وجود دارد. میتوان نمونههای این سنگ را در شهرهای سنندج، ارومیه و قروه یافت. این سنگ بیشتر برای ساخت لوازم تزئینی از جمله سینی پذیرایی، استکان چای و... و در بخشهای مختلف مثل نمای داخلی، راه پلهها و... منازل لوکس و گران قیمت مورد استفاده بیشتری قرار میگیرد.
مرمر آبی در حالت طبیعی دارای زیبایی و جلای خوبی است ولی برای افزایش مقاومت بیشتر بعد از برش دادن به صورت قطعه و اسلب، پولیش زده و آن را جلا میدهند. به سبب ماهیت ذاتی و ساختاری مرمر آبی نور از آن رد شده و این ویژگی باعث میگردد در زمان استفاده، نور از آن عبور کرده و به محیط بازگشت داشته باشد که سبب ایجاد نور زیبایی همراه با روشنایی محیط میشود. از دیگر ویژگیهای مرمر آبی عبور ندادن گرما است که علت خنک ماندن سطح آن است. جلا پذیر بودن بسیار زیاد مرمر آبی و همچنین نفوذ خیلی کم آب در این سنگ دلیل استفاده از آن در محیطهای مرطوب است.
سنگ مرمر پرتقالی

سنگ مرمر پرتقالی یکی از سنگهای شیک، زیبا و خاص است که فقط در کشورهای ایران و ایتالیا یافت میگردد. مرمر پرتغالی در معادن استان خراسان رضوی قابل استخراج است. وجود املاحی از قبیل آهن باعث شده رنگ نارنجی و کمی هم رنگ زرد به خود بگیرد. انواع سنگ مرمر از قابلیت صیقل پذیری خیلی زیادی برخوردار هستند. صیقل دادن آنها به اندازه جلای آینه امکانپذیر است. قابلیت عبور دادن نور را دارند.
برای استفاده در طراحیها و دکوراسیونهای داخلی بسیار مناسب است. از دیگر کاربردهای آن برای کفسازی در سالنهای باشکوه و مجلل، سنگهای پله، پیشخوان آشپزخانه، مجسمههای تزئینی و دکوری و ... است. لازم به ذکر است سنگ مرمر پرتغالی بیشتر در ساختمانهای گران قیمت و لوکس مورد استفاده بوده و در طرحهای ارزان قیمت صرفه اقتصادی ندارد.
سنگ مرمر دودی

سنگ مرمر دودی متشکل از رنگ زمینه مشکی، خاکستری روشن با رگههای نامنظم سفید و طلاییرنگ است. وجود منگنز و مواد زغالی باعث ایجاد رنگ زیبا و منحصر به فرد و قرار گرفتن این سنگ در گروه سنگهای گران قیمت شده است. یکی از مهمترین مشخصههای آن داشتن حالت ابروباد و دودی رنگ بودن است. مرمر دودی دارای سطحی صیقلی است و در مقابل خطوخش مقاومت آن زیاد بوده و تخلخل بسیار کم آن منجر به جذب پایین آب میشود. این علت سبب استفاده از آن در مناطق و مکانهایی که در معرض آب و رطوبت قرار دارند کاربرد زیادی دارد.
البته لازم به ذکر است به لحاظ ساختاری این مرمر در برابر مواد شیمیایی و بارانهای اسیدی معمولاً تیره شده و سطح صیقلیاش از بین میرود. مرمر دودی از جمله انواع سنگ مرمر است که خواهان و طرفدار زیادی دارد. از سنگ مرمر دودی به دلیل خصوصیات و ویژگیهای ظاهری مناسب، مورد استفادههای زیادی در اماکن زیارتی، ساخت مجسمه، نمای داخلی و سنگ کف قرار میگیرد. به دلیل به مقاومت زیاد آن در برابر رطوبت در حمام و سرویسهای بهداشتی ساختمانها و همچنین ساخت و سازهای لوکس گران قیمت کاربرد فراوانی دارد.
سنگ مرمر سبز

از گذشتههای دور، سنگ مرمر سبز از محبوبیت خاصی برای ایرانیان برخوردار بوده است. رنگ سبز به عنوان نمادی از تقدس، آرامش و دارای انرژی مثبت مطرح است. بدین لحاظ از مرمر سبز به عنوان یکی از انواع سنگ مرمر بیشتر در مکانهای مذهبی و مورد احترام استفاده میشود. سنگ مرمر با زمینهای سبز با داشتن رگههای طلایی و سفید در آن مورد توجه زیادی قرار میگیرد. به جهت کم رنگ یا پررنگ بودن مقدار کانیهای موجود آن میزان رنگ سبز در آن متغیر و متفاوت است.
از ویژگیهای سنگ مرمر سبز میتوان به مقاومت و محکم بودن در مقابل ضربه و فشار اشاره داشت که موجب میشود برای استفاده در یک سازه مناسب باشد. مقاومت در برابر نفوذ آب و همچنین ساییدگی و خراشیدگی از دیگر مزایای این سنگ است. بهراحتی قابلیت استفاده در محلهای مورد رفتوآمد و پرتردد مثل راه پله، سنگ کف را دارد. با توجه به نوع سنگ مرمر سبز از آن در ساخت مجسمه مرمری و مصنوعات دیگر نیز استفاده میشود. ضمناً برای تزئین محیط تداعی کننده آرامش از سنگ مرمر سبز استفاده میگردد.
سنگ مرمر صورتی

سنگ مرمر صورتی یکی از انواع سنگ مرمر خیر کننده است که پس از صیقل دادن بیشتر در بخشهای داخلی در ساختمانسازی و ... مورد استفاده قرار میگیرد. این سنگ در نقاط مختلفی از جهان وجود دارد. کشور ما نیز سهم زیادی در بازار فروش سنگهای مرمر دارد. سنگ مرمر صورتی از جمله سنگهای مرمر کمیاب است. رنگ صورتی آن به جهت وجود منگنز است. زیرا هر چه مقدار منگنز سنگ زیادتر باشد، باعث تیرهتر شدن رنگ آن میشود. سنگ مرمر صورتی با رنگی ممتاز و رگههای سیاه چشمگیر بسیار مورد توجه بوده و از محبوبیت زیادی برخوردار است.
از ویژگیهای این سنگ میتوان به استقامت مناسب در مقابل سایش اشاره کرد که به راحتی سائیده و دچار خراشیدگی نمیشود. قدرت جذب آن باعث شده از این سنگ در محیطهای مرطوب مانند سرویسهای بهداشتی استفاده شود. میزان تراکم آن باعث مقاومت در برابر فشار زیاد است. خاصیت عبور نور، مقاومت بالا از جمله تغییرات دمایی و نور خورشید و... از دیگر مزایای این سنگ است و همان گونه که میدانید عدم دسترسی مناسب و گران بودن آن یکی از معایب سنگ مرمر صورتی است.
سنگ مرمر سفید

سنگ مرمر سفید از جمله زیباترین و خالصترین نوع سنگ مرمر در دنیا است. سنگهای مرمر در سازههای بسیاری کاربرد دارند. سنگ مرمر سفید در ایران و در سراسر دنیا دارای طرفداران بسیاری است. مرمر سفید یکی از انواع سنگ مرمر است که به راحتی قابلیت استفاده در تمام محیطها را دارد. به راحتی منجر به ایجاد آرامش در فضاهای مورد استفاده مسکونی، تجاری و اداری میشود. از جمله خصوصیات سنگ مرمر سفید و انواع مرمر را میتوان به تخلل، مقاومت، رنگ، سختی و بافت آن اشاره داشت. در ارتباط با استفاده از سنگ مرمر سفید توجه به حساسیت این سنگ به اسید میباشد. بهتر است در مکان و یا محلهایی مثل کف یا نما مورد استفاده قرار نگیرد.
ما در این مطلب سعی نمودیم شما عزیزان را با انواع سنگ های مرمر، مزایا و برخی از معایب آن آشنا کنیم امیدواریم در مطالب بعدی بتوانیم اطلاعات جامعتری در این خصوص جهت بهره برداری خدمت شما ارائه نماییم.
نظرات