همه چیز درمورد اسب سواری
باشگاهها و اماکن ورزشی
اسب سواری یکی از ورزش های مفرحی می باشد که بسیاری از افراد علاقه به آموزش و یادگیری آن را دارند. با توجه به آنکه از قدیم برای جابجایی از اسب استفاده می شد می تواند مرکب مناسبی برای سوارکاری باشد. باشگاه های سوارکاری زیادی در زمینه آموزش این ورزش برای افراد مختلف فعالیت می کنند.

مقدمه
اسب سواری چگونه می تواند سبب جذب افراد شود؟
برای آموزش اسب سواری چه نکاتی را باید بدانیم؟
چه چیزهایی را در باشگاه اسب سواری آموزش میدهند؟
آموزش در باشگاه سوارکاری چگونه است؟
اسب سواری کودکان
اسب سواری بانوان
اسب سواری در ایران چگونه است؟
مقدمه
اسب سواری یا سوارکاری از فعالیت هایی است که نمیتوان به طور مشخص آن را ورزش یا تفریح دانست چرا که تلفیقی از هر دو می باشد همانگونه که از نام آن پیداست مهارت سوار شدن بر اسب و کنترل کردن آن را سوارکاری می گویند از جمله ورزشهایی است که سابقه بسیار طولانی دارد و به سبب سابقه آن و همچنین همه گیر بودن آن در طول زمان علاقه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده است. در این مطالعه سعی داریم تا علاوه بر معرفی سوارکاری به عنوان یک ورزش مفید بتوانیم آموزش اسب سواری را در شیوه های مختلف برای رده های سنی مانند کودکان یا بانوان ارائه دهیم تا بتوانیم آشنایی کاملی نسبت به سوارکاری داشته باشیم.
اسب سواری چگونه می تواند سبب جذب افراد شود؟

همان گونه که بسیاری از شما می دانید اسب را به عنوان حیوان نجیب میشناسند که در برابر سوار خود نجابت به خرج داده و مطیع فرمان او میشود اما کنترل کردن اسب نیز قوانین و اصولی دارد که لازم است هر فرد سوارکار به آنها توجه داشته باشد اسب سواری به سوار شدن و کنترل کردن اسب مربوط میباشد و این امر نیاز به تمرین و دقت دارد سوارکاری از دیرباز وجود داشته و اسب به عنوان یکی از مطیع ترین حیوانات و همچنین سریع ترین آنها برای حمل و نقل مورد استفاده انسانها قرار می گرفت.
با شروع انقلاب های صنعتی رشد تکنولوژی منجر به پیدایش وسایل نقلیه همچون اتومبیل، قطار، کشتی و هواپیما گردید اما استفاده از این حیوان نیز همچنان به شکل سمبلیک یا نمادین و یا ورزشی وجود دارد اما کارکرد و همه گیری گذشته را در رابطه با حمل و نقل از دست داده است در گذشته چون همه افراد به نوعی برای حمل و نقل با حیواناتی مانند اسب سر و کار داشتند و حتی تیراندازی با کمان بر اسب، بیشتر افراد اسب سواری را به خوبی میدانستند اما اکنون با توجه به ارتباط کم انسانها با این حیوان آگاهی های لازم در رابطه با سوارکاری وجود ندارد و فقط افرادی که علاقه دارند و شرایط لازم را برای استفاده از این حیوان جهت تفریح و ورزش دارند می توانند اصولی را یاد بگیرند اصولی که در گذشته سوارکاران با آنها خو گرفته بودند و به طور طبیعی از پدران خود می آموختند، اما انسان مدرن امروزی نیاز به آموزش و یادگیری دارد.
سوارکاری که امروز یکی از رشته های پرطرفدار ورزشی نیز محسوب میشود سالهاست که در المپیک جایگاه ویژه ای دارد و طرفداران زیادی چه برای شرکت در مسابقات سوارکاری و چه برای تماشای آنها مراجعه می کنند.
برای آموزش اسب سواری چه نکاتی را باید بدانیم؟

برخی از نکات را لازم است در زمان سوارکاری بدانیم. اولین نکتهای که باید در سوارکاری به آن توجه کنیم ارتباط انسان با مرکب خود می باشد نحوه نشستن شما بر روی اسب میتواند سبب آزار و یا رامش این حیوان گردد اگر آماتور هستید و قصد دارید به تنهایی و بدون نیاز به مربی این ورزش را یاد بگیرید باید توجه کنید که رشد کمی خواهید داشت برای آموزش اسب سواری باید در ابتدا مربی خوبی داشته باشید. در اینجا مختصرا به برخی از نکات برای آموزش سوارکاری اشاره می کنیم.
لازم است در ابتدا اسب خود را آماده کنید پیش از شروع باید افسار اسب خود را ببندید معمولاً در باشگاه ها این کار به کمک مربی صورت میگیرد برای سوار شدن اسب بهتر است تا از سمت چپ سوار شوید لازم است تعادل خود را بر روی اسب پیدا کنید و پیش از شروع و برای دور اول بهتر است تا شخصی دیگر اسب و شما را هدایت کند تا شما به اسب سواری عادت کنید اگر زمانی احساس کردید که ممکن است تعادل خود را از دست دهید کافیست که به یال اسب بچسبید تا به تعادل بازگردید.
همانگونه که ممکن است در فیلم های زیادی دیده باشید حرکت اسب دارای ریتم خاصی است لازم است شما نیز با آن حرکت کنید و دستانتان تکان بخورد اما نباید افسار اسب زیاد کشیده شود چرا که افسار به دهان اسب متصل است. آرنج های شما معمولا با ریتم حرکت اسب به آرامی تکان میخورد باید توجه کنید که این حرکت هماهنگ با حرکت اسب باشد ورزش سوارکاری برای افراد مبتدی تا این مرحله صورت میگیرد و افراد برای آموزش بیشتر به باشگاه اسب سواری مراجعه می کنند.
چه چیزهایی را در باشگاه اسب سواری آموزش میدهند؟

باشگاه اسب سواری نیاز افراد را در رابطه با اسب سواری، نشستن بر روی اسب و کنترل آن، حرکت گردن و سرعت گرفتن برآورده می کند اما علاوه بر اینها وجود باشگاه سوارکاری این امکان را فراهم میکند تا محیط خاصی برای نگهداری اسب ها و همچنین وجود اسب های آموزشی برای سوارکاری مهیا گردد.
در باشگاه سوارکاری معمولاً از مربیانی استفاده میشود که سابقه آموزش اسب سواری را برای تعداد زیادی دارند اسب هایی که در باشگاه سوارکاری وجود دارند غالباً برای آموزش و همچنین سوارکاری آماده شده اند و این امکان را فراهم میکنند که افراد تا حدودی بدون ترس نسبت به آموزش اسب سواری اقدام کنند علاوه بر آن وجود میادین بزرگ و محصور شرایطی را فراهم کرده تا در محیطی هموار اقدام به سوارکاری کرده و از رم کردن و فرار کردن اسب جلوگیری شود.
آموزش در باشگاه سوارکاری چگونه است؟

در باشگاه معمولاً از مربیانی استفاده میشود که فنون لازم را جهت سوارکاری دارند و هر کدامشان میتوانند انواعی از اسبها را کنترل کرده و در محل های مختلف اسب سواری کنند نکاتی را که در قسمت های گذشته برای آموزش اسب سواری بیان شد در باشگاه توسط مربی صورت میگیرد مربی بر نحوه نشستن و کنترل کردن شما بر روی اسب نظارت میکند. آموزش می دهد که چگونه با اسب یورتمه بروید قاعدتاً پس از آنکه به راه رفتن اسب عادت کردید پای خود را تا حدود محکم تر فشار میدهید و اسب شروع به یورتمه میکند مربی معمولاً در باشگاه شما را هدایت می کند.
در صورتی که میخواهید این کار را نشسته انجام دهید در قسمتهای پایین زین، پای خود را در دو طرف اسب نگه دارید. لازم است دقت کنید که در زمان اسب سواری افسار اسب را زیاد نکشید اگر قصد یورتمه رفتن در حالت ایستاده را دارید لازم است تا پاشنه ها را پایین برده و در قسمت رکاب قرار دهید یکی دیگر از جزئیاتی که معمولاً مربیان در باشگاه سوارکاری آموزش می دهند چهار نعل رفتن است لازم است در این قسمت پای خود را به سمت عقب برده و فشار دهید معمولاً زمانی از این حرکت استفاده میشود که اسب در حال یورتمه رفتن است توصیه می شود که از چهار نعل رفتن برای اسب هایی که تندرو هستند استفاده نشود زمانی که اسب چهار نعل برود لازم است تا شما در موقعیت همیشگی خود بمانید بالاتنه خود را بدون حرکت نگه داشته و رکاب را محکم در دست بگیرید در این حالت می توانید از اسب سواری به عنوان یک ورزش و تفریح لذت ببرید.
اسب سواری کودکان

باشگاه های سوارکاری این قابلیت را دارند تا به راحتی اسب سواری را به کودکان نیز آموزش دهند آموزش و یادگیری سوارکاری برای کودکان کمی متفاوت است با توجه به اینکه بزرگسالان دارای قد بلندتر می باشند، رسیدن پای آنها به رکاب خود عاملی برای چهار نعل رفتن میباشد اسب سواری کودکان شرایط ویژهای را میطلبد در این حالت باید جلسات متعددی را به کمک مربی اسب سواری کنید لازم است حتما کلاه مخصوص جهت آموزش استفاده شود.
مربیان سوارکاری در این حالت کودکان را در زمان بیشتری با افسار در دست خود بر روی اسب حرکت می دهند یعنی اگر قرار است برای بزرگسالان دفعه اول افسار در دست مربی باشد و آرام اسب حرکت کند برای کودکان این دفعات بیشتر خواهد بود. رکاب را بالاتر برای کودکان در نظر میگیرند لازم است برای کودکان نیز از اسب های آرام تر استفاده شود.
اسب سواری بانوان

بانوان نیز مانند آقایان میتوانند سوارکاری کنند کافیست تا با مراجعه به باشگاه های سوارکاری اقدامات لازم را در جهت آموزش این ورزش به عمل آورند آنان نیز مانند آقایان باید توجه کنند که آموزش اسب سواری مستلزم دقت و تداوم می باشد یعنی ارتباط بین انسان و اسب میتواند خود عاملی برای اسب سواری بهتر باشد البته بانوان باید به دلیل ظرافت بیشتری که نسبت به آقایان دارند از ایمن بودن شرایط خود اطمینان حاصل کنند.
معمولاً مربیان آموزش سوارکاری در باشگاه ها نیز برای خانم ها جلسات بیشتری را صرف کرده و از اسب هایی استفاده می کنند که قابلیت کنترل بیشتری دارند معمولاً اسب های تندرو را برای افرادی استفاده میکنند که مهارت بیشتری دارند اما اسب سواری بانوان نیز مانند آقایان با توجه به نکات آموزشی که عنوان شد می تواند بسیار مفرح و لذت بخش باشد.
اسب سواری در ایران چگونه است؟

در ایران نیز باشگاه های اسب سواری زیادی هستند که در زمینه آموزش اسب سواری اقدام میکنند بسیاری از افراد به صورت خودآموز و در اثر زندگی در محل هایی که سوارکاری در آنجا رواج دارد یاد میگیرند مثلا اگر شما ساکن شمال هستید یا در روستا زندگی می کنید معمولاً اسب سواری را یکبار تجربه کرده اید و به راحتی اصول لازم را توسط پدرانتان آموزش دیده اید لازم به ذکر است که افراد میتوانند با مراجعه به باشگاه های معتبر نسبت به یادگیری این ورزش مفرح اقدام کند سایت های زیادی از جمله سایت benkoy.com در زمینه معرفی انواع باشگاه های ورزشی از جمله باشگاه سوارکاری اقدام می کنند علاقه مندان می توانند با مراجعه به این سایت ها نسبت به یافتن باشگاه مناسب جهت سوارکاری اقدام کنند.
نظرات