راهنمای خرید بخاری برای منازل مسکونی
فروشگاههای مبلمان و لوازم داخلی منزل
در این راهنمای خرید بخاری، ضمن بررسی عوامل موثر بر انتخاب نوع بخاری از جمله هزینه انرژی و فضا به مزایا و معایب بخاریهای گازی نیز پرداخته شده است. سرعت گرمایشی بیشتر، سازگاری با محیط زیست و مصرف انرژی کمتر از مهمترین ویژگیهای مثبت بخاریهای گازی است.

نکات مهم در راهنمای خرید بخاری
• ارتباط فضا و خرید بخاری چیست؟
• آیا گاز در مقابل برق مقرون به صرفهتر است؟
راهنمای خرید بخاری گازی
مزایای استفاده از بخاری گازی در منزل
معایب بخاری گازی
چه اندازه بخاری گازی مناسب اتاق یا منزل است؟
انواع بخاری گازی موجود در بازار
• بخاری دودکشدار
• بخاری بدون دودکش
• بخاری دیواری
• بخاری شومینهای
• بخاری ژاپنی
سخن پایانی
نکات مهم در راهنمای خرید بخاری
یک راهنمای خرید بخاری، تمام چیزی است که با سرد شدن هوا و افت دمای منزل یا محیط کار به آن نیاز دارید. زمستانهای تند و بیرحم را تنها میتوان در کنار یک بخاری گرم به سر برد. در ادامه به متداولترین سوالات شما پاسخ میدهیم:
در این راهنمای خرید بخاری همراه قدم به قدم با شما خواهیم بود و شما را در انتخاب بهترین گزینه برای منزل یا اتاق یاری میکنیم.
• ارتباط فضا و خرید بخاری چیست؟

هنگامی که به دنبال یک بخاری هستید، یکی از مهمترین مواردی که باید به آن توجه کنید اندازه فضایی است که بخاری پوشش میدهد. بخاریهای گازی برای اتاقهای بزرگ گزینه مناسبی هستند، اما برای اتاقهای کوچک توصیه نمیشوند. در عوض یک بخاری برقی در یک اتاق کوچک ایمنتر و کارآمدتر است. اگر یک بخاری کوچک از هر نوع را برای گرم کردن یک خانه بخرید، نمیتواند فضای مورد نظر را به اندازه کافی گرم کند. انتخاب بخاری بیش از حد بزرگ نیز برای شما هزینه اضافی خواهد داشت و تا حد زیادی میتواند ناامن باشد.
هنگام انتخاب نوع بخاری باید چند نکته را در نظر گرفت:
- حجم منطقهای که باید گرم شود با در نظر گرفتن ارتفاع سقف.
- منطقه آب و هوایی که در آن زندگی میکنید که میزان نیاز شما را به بخاری مشخص میکند.
همچنین در نظر داشته باشید که بخاریهای گازی سریعتر از بخاریهای برقی محیط را گرم میکنند.
• آیا گاز در مقابل برق مقرون به صرفهتر است؟
جا دارد که قبل از هر چیز، در این راهنمای خرید بخاری به مقایسه کوتاهی بین بخاری گازی و برقی بپردازیم. اگر به دنبال منبع انرژی ثابتی هستید که روی قبضهای انرژی سنگینی نکند، بخاری گازی را انتخاب کنید. از آنجا که این روزها تقریبا همه خانهها مجهز به لوله کشی گاز هستند میتوان گفت انرژی گاز یکی از ارزانترین اشکال انرژی در ایران محسوب میشود. از طرفی در ایران به دلیل شکل معماری و اختصاص دادن فضای زیادی به اتاق پذیرایی بخاری گازی کارآمدتر محسوب شده و در زیباتر شدن خانه نیز موثر است.
با توجه به مواردی که گفته شد و همچنین تنوع وسیعی که در انواع بخاری گازی وجود دارد، در این راهنمای خرید بخاری توصیه میکنیم انتخاب خود را به بخاری گازی محدود کنید.
راهنمای خرید بخاری گازی

گرمایش با گاز طبیعی میتواند خانهای گرم و راحت بدون نگرانی از قبض انرژی را برای شما فراهم کند. بخاری های گازی دارای سوخت کم مصرف، مقرون به صرفه و بادوام هستند. در مقاله راهنمای خرید بخاری ما بر روی مقایسه انواع بخاری گازی و برشمردن مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت:
بخاریهای گازی دارای تنوع مدل، قیمت و سایز هستند و به هیچ عنوان شما را در انتخاب محدود نمیکنند.
مزایای استفاده از بخاری گازی در منزل

- بخاری گازی به طور مشخص از بخاری برقی ارزانتر است. گرم کردن هوا در زمستان میتواند گران تمام شود، اما گاز به طور قابل توجهی ارزانتر از برق است.
- وقتی بخاری گازی را انتخاب میکنید متوجه خواهید شد که خانه سریعتر گرم میشود. مانند یک اجاق گاز که به محض روشن شدن مشعلها، گرمایش حداکثری تولید میکند بخاری گازی نیز به همین شکل عمل میکند. بنابراین میتوانید به سرعت خانه را گرم کنید.
- بخاریگازی نسبت به بخاری برقی با محیط زیست سازگارتر است و انرژی کمتری مصرف میکند.
- بخاری گازی برای خانههای بزرگ با فضاهای داخلی بزرگ، بهترین گزینه است. تصور کنید منزل شما پذیرایی و اتاقهای بزرگی دارد. چند بخاری برقی برای گرم کردن این خانه لازم است؟
- در بین سبکهای دکوراسیون، از سنتی تا مدرن، بخاریهای گازی هنوز جایگاه خود را حفظ کردهاند. شما هم قطعا قبول دارید که هیچ چیز به اندازه یک بخاری شومینهای در گوشه پذیرایی، نمیتواند به آن زیبایی و اصالت ببخشد.
در این راهنمای خرید بخاری رایجترین بخاریهای گازی موجود در بازار را ببینید.
معایب بخاری گازی

در یک راهنمای خرید بخاری در کنار پرداختن به مزیتها باید به معایب نیز اشاره شود:
- هزینه اولیه خرید بخاری گازی در ابتدا بیشتر است. نه تنها خرید دستگاه هزینه بیشتری دارد، بلکه نصب آن نیز پیچیدهتر است. نصب اولیه نیز باید توسط تکنسینها انجام پذیرد.
- طول عمر کوتاهتری دارند. بخاری برقی بسته به نوع استفاده و نگهداری میتواند حدود 30 تا 40 سال دوام بیاورد، اما بخاریهای گازی تقریباً نصف آن، فقط 10 تا 20 سال عمر میکنند.
- بخاری گازی نیاز به مراقبت و هزینه کردن برای نگهداری و تعمیر دارد. بخاریهای گازی باید مرتب بازرسی شوند، همچنین نیاز به تعمیر و نگهداری سالانه نیز دارند. این رسیدگی، عملکرد ایمن و کارآمد آنها را تضمین میکند. نادیده گرفتن این موارد، میتواند شما و خانهتان را در معرض خطر گاز مونوکسید کربن یا آتش سوزی قرار دهد.
چه اندازه بخاری گازی مناسب اتاق یا منزل است؟

تا به اینجای کار تصمیم گرفتهایم که یک بخاری گازی نیاز داریم، حال باید اندازه مناسب آن را پیدا کنید. میپرسید چه سایزی بخریم، من از شما میپرسم متراژ خانه و اتاقها چقدر است؟ خرج کردن بیش از حد برای یک بخاری گازی بزرگتر از حد لازم، به معنای هدر رفتن پول و هزینههای جاری بیشتر است و کم خرج کردن به این معنی نیست که شما نمیتوانید اتاق خود را به درستی گرم کنید.
یک اتاق یا خانه 50 متری را میتوان با یک بخاری دودکش دار متوسط یا یک بخاری دیواری گرم کرد. برای خانهای که در آن جریان هوا محدود است بخاری بدون دودکش توصیه میشود. در سالنهای بزرگ بخاری شومینهای راه حل خوبی است.
انبوهی از هشدارها و متغیرها در این مورد وجود دارد. منطقه آب و هوایی که در آن زندگی میکنید، ارتفاع سقف، عایق بودن دیوارها و پنجرهها، اندازه پنجرهها و نحوه قرار گرفتن اتاق نسبت به آفتاب عواملی هستند که با توجه به آنها قطعا انتخابی خواهید داشت که از آن پشیمان نمیشوید.
توجه به نوع ساختمان و معماری منزل و اتاقها یکی مهمترین فاکتورهای تصمیم گیری در خرید بخاری گازی میباشد.
انواع بخاری گازی موجود در بازار
• بخاری دودکشدار

بخاری دودکش دار از جمله متداولترین نوع بخاری گازی است که محصولات جانبی حاصل از احتراق گاز را به وسیله دودکش از خانه خارج میکند. آنها معمولاً در شومینههای قدیمی نصب میشوند تا به راحتی دودکش را در خود جای دهند. اگرچه میتوان آنها را در جای دیگری نصب کرد، اما باید از قبل لوله دودکش در آن هنگام ساخت تعبیه شده باشد.
بخاری دودکش دار محبوبترین و متداولترین نوع بخاری موجود در ایران
مزیت اصلی بخاری گازی دودکش دار، خود دودکش است. زیرا مونوکسید کربن را به سمت دودکش هدایت و خارج میکند. البته باید بگوییم همین دودکش، میزانی از گرمای ایجاد شده را از محیط خارج کرده و میزانی از انرژی را تلف میکند.
بخاری دودکشدار در طرحها و اندازههای مختلفی در بازار موجود بوده و از حدود قیمت یک و نیم میلیون تومان آغاز میشود.
• بخاری بدون دودکش

برخی از آنها قابل حمل هستند و از طریق یک پریز دیواری یا زمینی با شلنگ انعطاف پذیر به خروجی گاز وصل می شوند. برخی دیگر ممکن است به دیوار ثابت شوند. بخاری بدون دودکش، به دلیل اینکه گرما را از طریق دودکش خارج نمیکند به لحاظ کارکرد انرژی بسیار کارآمد است و نصب آن هزینه کمتری دارد. همچنین میتواند خانه شما را برای مدت طولانیتری گرم نگه دارد، حتی زمانی که از آن استفاده نمیکنید، زیرا گرما از دودکش خارج نمیشود. بخاری گازی همراه با یک دستگاه ایمنی است که در صورت انسداد هوا یا خطر ایمنی دیگر، آتش را خاموش میکند و همچنین به خاطر نیاز نداشتن به دودکش هر جایی از فضا میتواند قرار گیرد.
بخاری بدون دودکش برای محیطی که گردش هوای خوبی ندارد، یکی از امنترین انتخابها به شمار میرود.
• بخاری دیواری
این بخاریها به دلیل ماهیت دیواری بودن، خطرات موجود در بخاریهای دیگر را از جمله واژگونی یا آتش سوزی جانبی (مثلا فرش) از بین میبرند. بخاری دیواری نیز دارای دو نوع دودکش دار و بدون دودکش است.
برای بهره مندی از نکات طلایی خرید فرش، راهنمای خرید فرش بنکوی را از دست ندهید.
امروزه به دلیل کم شدن مساحت اتاقها و منازل استفاده از بخاری دیواری رواج بیشتری پیدا کرده است.
• بخاری شومینهای

بخاری شومینهای گرمای دلپذیری را که بیشتر شبیه به آتشسوختگی چوبی قدیمی است، منتشر میکند و خروجی حرارت آن عالی است. بخاری شومینه ای نیز دارای دو نوع بدون دودکش و دودکش دار است، اما به دلیل تاثیری که در ارتقای سطح دکوراسیون داخلی دارد، گرانتر از دیگر انواع بخاری است.
بخاری شومینهای معمولا در محل قدیمی شومینه میشود. اگر به این مدل علاقمند باشید بنکوی به شما مراجعه به بررسی انواع شومینه را پیشنهاد می کند.
• بخاری ژاپنی
بخاریهای اُساکا که در ایران به بخاری ژاپنی معروف است و دارای انواع مختلفی از جمله گازی و گازی برقی است. نوع برقی و گازی آن در ایران محبوبتر است و از گاز طبیعی برای سوخت و از برق برای فن استفاده میکند. بخاری ژاپنی مجهز به دودکش نیست، اما مصرف گاز بسیار کمی دارد و ویژگیهایی از جمله قفل ایمن، عملکرد بی بو و بی صدا و کنترل درجه حرارت اتوماتیک است. بخاری ژاپنی دارای قیمتی حدود دو تا پنج میلیون تومان است.
سخن پایانی
وقتی نوبت به انتخاب بخاری میرسد، باید موارد متعددی از جمله فضا و هزینه انرژی را در نظر بگیریم تا بتوانیم بین این تنوع وسیع، بهترین انتخاب را داشته باشیم. به همین دلیل در این راهنمای خرید بخاری سعی کردیم با معرفی انواع بخاریگازی شما را در خریدی با اطمینان بیشتر یاری کنیم.
نظرات