انعطاف پذیری و قدرت با ورزش ژیمناستیک

باشگاه‌ها و اماکن ورزشی
به اشتراک بگذارید:  
ورزش ژیمناستیک یکی از ورزش های بسیار محبوب در سراسر دنیا است. محبوبیت این ورزش تا حدی است که امروزه جزو یکی از ورزش های المپیکی و مدال آور به حساب می آید. ما در این بخش تصمیم داریم تا به طور کامل شما را با این ورزش محبوب آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
ورزش ژیمناستیک
مقدمه
با ورزش ژیمناستیک بیشتر آشنا شویم
ژیمناستیک هنری، ورزشی جذاب و دیدنی
با ژیمناستیک بانوان بیشتر آشنا شوید
1. خرک
2. پارالل ناهمسطح
3. چوب موازنه
4. حرکات زمینی
ژیمناستیک کودکان چگونه است؟
آشنایی با حرکات ژیمناستیک
1. بالا آوردن پا از پشت
2. حرکت سوان بسونووا
3. نیم پشتک زمینی
4. جهش پا باز
5. پرش مستقیم
6. چرخ و فلک زمینی
7. بالانس پل رو به جلو
8. بالانس هوایی بدون دست
آموزش ژیمناستیک را از چه سنی شروع کنیم؟
فواید ژیمناستیک
·       کمک به تقویت عضلات و هماهنگ تر شدن آنها
·       بالا بردن اعتماد به نفس
·       بهتر کردن حرکت ها و عکس العمل های اعضای بدن
سخن پایانی

مقدمه

ورزش ژیمناستیک یکی از رشته های ورزشی پرطرفدار و شناخته شده است. این ورزش در سطوح مختلف و توسط خانم ها و آقایان، دخترها و پسرها در هر سن و سالی انجام می شود. ژیمناستیک را می توان به صورت گروهی و یا تک نفره انجام داد و در ورزش گروهی، ورزشکاران می توانند با یکدیگر رقابت کنند. به طور کلی ورزش ژیمناستیک در دسته ورزش های آمادگی جسمانی قرار می گیرد.
آیا میدانید ژیمناستیک چه مزایایی دارد؟ و یا با حرکات مخصوص این رشته ورزشی آشنایی دارید؟ در این بخش ما تصمیم داریم در خصوص این ورزش پرطرفدار و شناخته شده اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم. ما را تا پایان این مطلب همراهی کنید.

با ورزش ژیمناستیک بیشتر آشنا شویم

ژیمناستیک ریتمیک

قطعا با شنیدن نام ورزش ژیمناستیک، اولین چیزی که در ذهن شما نقش می بندد، انعطاف پذیری بالای بدن است. این ورزش علاوه بر انعطاف پذیری، نتایج مثبت دیگری نیز در بدن به وجود می آورد. به همین علت می توان گفت امروزه ژیمناستیک جزو رشته های پرکاربرد و محبوب در تمام دنیا است. فاکتورهای مهمی که در ورزش ژیمناستیک مورد اهمیت قرار می گیرد، برخورداری از انعطاف پذیری بالا، قدرت جسمانی بالا، هماهنگی بین اعضای بدن و... است. یکی از مقدمات ورزش ژیمناستیک و حتی سایر ورزش ها، تمرینات هوازی است که باید به خوبی اجرا شود تا باعث آسیب در حین انجام ورزش نشود.
ژیمناستیک را می توان جزو ورزش هایی دانست که هم برای تفریح و هم برای تقویت عضلات بدن مفید است. این ورزش پرطرفدار، شاخه های مختلفی دارد که هر کدام از آنها بر روی یک هدف مشخص تمرکز دارند. شاخه های ورزش ژیمناستیک عبارتند از:
ژیمناستیک هنری
ژیمناستیک ریتمیک
ژیمناستیک ترامپولین
هر کدام از این شاخه های ژیمناستیک جذابیت های خاص خودشان را دارند. در ادامه این بخش می خواهیم در خصوص پرطرفدارترین آنها یعنی ژیمناستیک هنری و جزئیات این ورزش صحبت کنیم.

ژیمناستیک هنری، ورزشی جذاب و دیدنی

ژیمناستیک هنری

یکی از معروف ترین انواع ورزش ژیمناستیک، ژیمناستیک هنری است. ژیمناستیک هنری را می توان جزو جذاب ترین و دیدنی ترین شاخه های ژیمناستیک دانست. حتما همه شما با ژیمناستیک هنری آشنایی دارید. در واقع این شاخه از ژیمناستیک، همان حرکات زیبایی است که همگی ما در تلویزیون می بینیم.
ژیمناستیک هنری یکی از محبوب ترین رشته های ورزشی است که حتی به المپیک هم راه پیدا کرده است. این ورزش زیبا و دیدنی در قالب حرکات نمایشی و زیبا، به نمایش کشیدن انعطاف پذیری و نیرو و همچنین هماهنگی اعضای بدن با یکدیگر انجام می شود. آیا میدانید مزایای ژیمناستیک هنری چیست؟ آیا می خواهید با مزایای این رشته ورزشی و هنری آشنا شوید.
مزایای ژیمناستیک هنری عبارتند از:
نمایش حرکات جذاب و دیدنی
هماهنگی بسیار بالا بین اعضای بدن
برخورداری از قدرت بدنی بسیار بالا
برخورداری از انعطاف پذیری بسیار بالا
تعامل بین اعضای بدن
یک رشته المپیکی و مدال آور
با توجه به اینکه این ورزش، در المپیک جایگاه ویژه ای دارد، بنابراین می توان گفت تلاش برای مدال آوری می تواند بزرگترین انگیزه برای موفقیت و پیشرفت در این رشته ورزشی باشد.
ورزش پارکور هم تا حدودی شبیه ژیمناستیک هنری است.

با ژیمناستیک بانوان بیشتر آشنا شوید

ژیمناستیک بانوان

بسیاری از بانوان به ورزش ژیمناستیک علاقه بسیار زیادی دارند. ژیمناستیک بانوان جزو ورزش هایی است که به شدت مورد توجه و استقبال عموم مردم قرار می گیرد. ورزش ژیمناستیک بانوان دارای زیر شاخه های متعددی است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

1. خرک

این سبک از ژیمناستیک بانوان، دارای پیچیدگی های خاص خودش است. خم شدن، کشش بدن، دویدن و... در این سبک، بدن را در موقعیت های مختلفی قرار می دهد و همین موضوع پیچیدگی و دشواری سبک خرک را بیشتر می کند.

2. پارالل ناهمسطح

یکی دیگر از رشته های محبوب ورزش ژیمناستیک بانوان، پارالل ناهمسطح است. در این سبک، بانوان ژیمناستیک کار، قدرت و توانایی بدنشان را به تصویر می کشند. در این سبک، تمامی حرکات بدون وقفه و پشت سر هم انجام می شوند.

3. چوب موازنه

در این سبک، خانم ژیمناستیک کار باید تعادل و استقامتش را به نمایش بگذارد. بنابراین تمرکز این شاخه از ورزش ژیمناستیک بر روی حفظ تعادل و استقامت است.

4. حرکات زمینی

منظور از حرکات زمینی در ژیمناستیک بانوان، تلفیقی از رقص و حرکات ژیمناستیک است که با آهنگ اجرا می شود. این سبک یکی از شادترین و زیباترین سبک های ژیمناستیک بانوان است که معمولا اکثر بانوان و حتی کودکان به این سبک علاقه نشان می دهند.

ژیمناستیک کودکان چگونه است؟

ژیمناستیک کودکان
اولین و مهمترین ویژگی برای گرایش به ورزش ژیمناستیک، میزان انعطاف پذیری بدن است. معمولا کودکان بدنی منعطف تر دارند و انعطاف پذیری بدن آنا می تواند به موفقیتشان در ژیمناستیک کمک زیادی کند. به همین علت است که می گویند، بهترین سن برای شروع این ورزش، سنین کودکی است. ژیمناستیک کودکان با توجه به سن، شرایط و وضعیت جسمی و میزان آمادگی جسمانی دارای شدت های متفاوتی می باشد. در خصوص سن مناسب برای شروع این ورزش در کودکان، اختلافات نظر بسیار زیادی وجود دارد. 
اما به طور کلی با توجه به شرایط جسمانی کودک، از سن 2 تا 5 سالگی، بهترین زمان برای شروع ورزش ژیمناستیک است. در صورتی که کودک شما اشتیاق زیادی به انجام این ورزش دارد، می توانید از سنین پایین تر، انجام این ورزش را برایش شروع کنید. امروزه شاهد این موضوع هستیم که کودکان 5 ساله، موفقیت های بسیار زیادی در ورزش ژیمناستیک کسب کرده اند و این موضوع فقط به دلیل تلاش و آمادگی جسمانی شان است. همچنین شروع ورزش از سنین پایین و علاقه کودک به انجام این ورزش، می تواند دو فاکتور بسیار مهم در موفقیت کودک باشد.

آشنایی با حرکات ژیمناستیک

حرکات ژیمناستیک

حال که تا به اینجا در خصوص ورزش ژیمناستیک اطلاعات مفیدی کسب کردید، بهتر است تا در حد یک بررسی اجمالی، با انواع حرکات ژیمناستیک آشنا شوید. هر کدام از این حرکات، وابسته به شاخه های مختلف ژیمناستیک هستند. همچنین باید بگوییم جذابیت هر کدام از این حرکات، کاملا خاص و خیره کننده است. بنابراین بهتر است تا با نگاهی خاص و زیبا، با این حرکات آشنا شوید.

1. بالا آوردن پا از پشت

یکی از ساده ترین و ابتدایی ترین حرکات ژیمناستیک، بالا آوردن  پا از پشت سر است. این حرکت در گذشته بسیار محبوب بود و مورد پسند همه قرار می گرفت. اما امروزه و با پیشرفت این ورزش، جزو حرکات معمولی و ساده به حساب می آید.

2. حرکت سوان بسونووا

یکی دیگر از زیباترین حرکات ژیمناستیک، حرکت سوان بسونووا است. در این حرکت با تسلط بر تکنیک خاص، می توان یک حلقه را توسط پا چرخاند.

3. نیم پشتک زمینی

نیم پشتک زمینی یکی دیگر از حرکات ورزش ژیمناستیک است که به انعطاف پذیری و قدرت زیاد بالا تنه نیاز دارد. برای انجام این حرکت باید یکی از پاها را صاف و بدون انحنا در جلوی پای دیگری قرار داد و سپس دست ها بر روی زمین قرار بگیرند. حالا پای عقبی هم از روی زمین برداشته می شود و این حرکت اجرا می شود.

4. جهش پا باز

جهش پا باز ژیمناستیک

جهش پا باز هم یکی دیگر از حرکات ژیمناستیک است که برای انجام این حرکت باید دو پا با فاصله از یکدیگر باز شوند. جهش پا باز بر روی زمین اتفاق نمی افتد و باید روی هوا انجام شود. سپس پا زمین را لمس می کند و حرکت به پایان می رسد.

5. پرش مستقیم

در پرش مستقیم ابتدا باید در حالت ایستاده قرار گرفت و سپس یکی از پاها را جلوی پای دیگری قرار داد. سپس زانوی پای جلویی باید کمی خم شود و یک پرش مستقیم روی هوا انجام شود. توجه داشته باشید در طول پرش، پاها کاملا صاف هستند و نباید هیچ انحنایی داشته باشند.

6. چرخ و فلک زمینی

یکی از معروف ترین و زیباترین حرکات ورزش ژیمناستیک، چرخ و فلک زمینی است. در این حرکت یکی از پاها جلوی پای دیگر قرار می گیرد و دست ها باید رو به بالا باشد. سپس باید بالا تنه به سمت زمین خم شود و نوک انگشتان دست جلویی زمین را لمس کند. در این حالت دست بعدی هم روی زمین قرار می گیرد و وزن بدن را دست ها متحمل می شوند. سپس هر دو پا به ترتیب بالا می آیند و طی یک چرخش و برگشت پا به زمین، حرکت چرخ و فلک زمینی انجام می شود.

7. بالانس پل رو به جلو

زمانی که یک حرکت با حالت دست باز و رو به جلو انجام شود، در واقع بالانس پل رو به جلو انجام شده است. در این حرکت هر دو پا، به ترتیب پایین می آیند و بدن در حالت پل قرار می گیرد. توجه داشته باشید این حرکت به نیم پشتک شبیه است اما با آن کاملا متفاوت می باشد.

8. بالانس هوایی بدون دست

یکی دیگر از حرکات ورزش ژیمناستیک که بسیار زیبا و جذاب است، بالانس هوایی بدون دست است. در این حرکت بدون اینکه دست ها با زمین ارتباطی داشته باشند، حرکت بالانس انجام می شود.

آموزش ژیمناستیک را از چه سنی شروع کنیم؟

آموزش ژیمناستیک

یکی از سوالات پرتکراری که عموما زیاد مطرح میشود این است که آموزش ژیمناستیک را از چه سنی برای کودکانمان شروع کنیم؟ احتمالا شما هم این موضوع را شنیده اید که شروع آموزش ژیمناستیک در سنین پایین ممکن است سبب کوتاه قدی کودکان شود. این مطلب تا حدی درست است اما در صورتی که شما تمرینات ژیمناستیک را به صورت خیلی فشرده انجام داده و فشار زیادی بر روی کودک وارد آورید.
به طور کلی آنچه که کارشناسان ورزشی و متخصصان حوزه پزشکی ورزشی ذکر میکنند این است که خوب است آموزش ژیمناستیک را از سن 5 سالگی برای کودکان خود آغاز کنید. هرچند دقت کنید که شروع ژیمناستیک در این سن می بایست حتما به شکلی تفریحی باشد تا کودک زده نشده و به آن به چشم یک بازی و تفریح و سرگرمی نگاه کند نه کاری که مجبور به انجام آن است. دقت کنید به هیچ عنوان هر روز هفته را به تمرین اختصاص ندهید. 
این که هر روز دو ساعت را به تمرین اختصاص دهید فشار سنگینی بر روی کودک شما وارد می اورد و قطعا سبب میشود وی رفته رفته ناراحت و ناراضی باشد. علاوه بر این تمرینات فشرده و تا این اندازه سنگین می تواند بر صفحه های استخوانی کودک فشار وارد کند و وی را به کوتاه قدی دچار کند. پس سعی کنید تمریینات را به فواصل منظم و با کمترین فشار ممکن برنامه ریزی کنی و بیشتر به جنبه تفریح و سرگرمی ورزش بپردازید.

فواید ژیمناستیک

فواید ژیمناستیک

اگر می خواهید خود یا فرزندتان ورزش ژیمناستیک را آغاز کنید بد نیست کمی هم در مورد فواید ژیمناستیک و مزیت هایی که این ورزش آمادگی جسمانی دارد اطلاعات کسب کنید. به طور کلی تمرینات ژیمناستیک می توانند مزیت ها و فواید زیر را به همراه داشته باشند:

·       کمک به تقویت عضلات و هماهنگ تر شدن آنها

 یکی از مواردی که توجه ژیمناستیک معطوف به ان است قدرتمندتر کردن عضلات است. در واقع ژیمناستیک کمک میکند عضلات فرد کاملا تقویت شده و رفته رفته با هم هماهنگ و هماهنگ تر شوند. حتی اگر نمی خواهید ژیمناستیک را به عنوان ورزش حرفه ای تان ادامه دهید می توانید در ابتدا آن را به عنوان یک تمرین به منظور تقویت عضلات و نیز هماهنگی بیشتر آنها در نظر بگیرید و آغاز کنید. سپس وقتی به سطح خوبی از آمادگی بدنی رسیدید می توانید به سراغ رشته ورزشی مورد علاقه تان بروید و آن را آغاز کنید.

·       بالا بردن اعتماد به نفس

 هنگامی که از کودکی این ورزش را آغاز میکنید میتوانید رفته رفته کنترل ذهنی خوبی داشته باشید. این موضوع خصوصا در کودکان سبب میشود کم کم اعتماد بنفس هم افزایش پیدا کرده و در نتیجه می تواند در آینده تاثیرات مثبتی را برای به آنها به همراه داشته باشد.

·       بهتر کردن حرکت ها و عکس العمل های اعضای بدن

 یکی از فواید ژیمناستیک این است که برای انجام هر یک از حرکات آن کلیه اعضای بدن شما می بایست با هم هماهنگ و یکدست کار کنند. در نتیجه آموزش ژیمناستیک کمک میکند تا حرکات و رفلکس های اعضای بدن بسیار بهتر و هماهنگ تر صورت گرفته و سریع تر شوند. در نتیجه مهارت های حرکتی در افرادی که ژیمناستیک کار می کنند بسیار قوی و بهتر است.

سخن پایانی

ژیمناستیک

در این بخش به طور کامل ورزش ژیمناستیک را مورد بررسی قرار دادیم. این ورزش جزو ورزش های بسیار محبوب و شناخته شده در کل دنیا به حساب می آید. ژیمناستیک یک ورزش بسیار مفید است که مزایای زیادی برای بدن در بر دارد. همانطور که میدانید در بخش های قبلی مزایای این ورزش را برای شما عنوان کردیم.
به خاطر داشته باشید این ورزش مدال آور، به دلیل حرکات بسیار خاصی که دارد، محبوب شده است. برای اینکه شما هم بتوانید در این رشته ورزشی موفق شوید، باید تلاش و پشتکار بسیار زیادی داشته باشید. ژیمناستیک نه تنها انعطاف پذیری بدن، بلکه قدرت عمومی بدن را نیز افزایش می دهد.
ثبت نظرات
نظرات