مهارت های بازاریابی را کسب کنید
کسب و کار
بازاریابی صحیح یکی از مهارت هایی است که هر فروشنده ای به آن مسلط نیست. اگر می خواهید تا از رقبای خود پیشی بگیرید و در کسب و کارتان موفق شوید، بهتر است تا این مهارت ها را در خود تقویت کنید. برای این کار بهتر است تا این مقاله را با دقت مطالعه کنید. با ما همراه باشید.

پیشگفتار
استراتژی مارکتینگ یا استراتژی بازاریابی
انواع مارکتینگ یا انواع روش های بازاریابی
1. بازاریابی درخواست به اقدام
2. بازاریابی اتحادی
3. بازاریابی گازانبری
4. بازاریابی محدود
5. بازاریابی مشارکتی
6. بازاریابی گروه اجتماعی
7. بازاریابی محتوا
موفقیت در کسب و کار
آشنایی با چرخه فروش
مدیریت کردن بر روابط مشتری، یکی از اصول بازاریابی
نحوه جذب مشتری
• در مورد مشتریان خود تحقیق کنید
• از برند شخصی خودتان پیروی کنید
• برنامه ریزی عصبی کلامی را فرا بگیرید
• قبل از فروش تمام سوالاتتان را آماده کنید
• قوی شروع کنید
• فروش اخلاقی و با صداقت
• اطلاعات کافی و مهم در اختیار مشتری قرار دهید
بازاریابی اینترنتی یا اینترنت مارکتینگ چیست ؟
مزایای بازاریابی اینترنتی
جمع بندی
پیشگفتار
مارکتینگ یا بازاریابی نیاز سنجی بازار هدف و تعریف چگونگی حضور در بازار است. یک محصول متعلق به بازار های مختلفی می تواند باشد. فروش بخشی از بازاریابی است، اما بازاریابی تماما به معنی فروش نیست. مارکتینگ شامل بخش های زیادی است که برآیند تمام این بخش ها فروش می شود. پس فروش هدف اصلی مارکتینگ است. مارکتینگ باید بخش های از بازار که محصول باید برای فروش در آن قسمت تمرکز کند را مشخص میکند.
توسعه کسب و کار به دانش و آگاهی های خاص خود نیاز دارد، بازاریابی نیز یکی از اصول همین کسب و کارهاست. برای اینکه بتوانید کسب و کار خود را به خوبی مدیریت کنید، باید با اصول و روش بازاریابی و جذب مشتری آشنایی داشته باشید.
بسیاری از افراد گمان می کنند جذب مشتری کار بسیار ساده ای است و اصلا نیاز به کسب دانش و مهارت خاص ندارد، اما در واقع اینطور نیست. اگر شما بتوانید اصول و قواعد فروش و جذب مشتری را به خوبی فرا بگیرید، خواهید دید که کسب و کار شما ظرف مدت زمان کوتاهی دستخوش چه تغییرات بزرگ و چشمگیری خواهند شد. در ادامه این مقاله قصد داریم تا رمز و رازهای مهم در مورد کسب مهارت در زمینه فروش و جذب مشتری را برای شما عنوان کنیم تا بتوانید از این طریق به موفقیت در کسب و کارتان برسید. با ما همراه باشید.
استراتژی مارکتینگ یا استراتژی بازاریابی

برنامه فعالیت یک محصول در بازار و جهت دهی آن بر اساس نوع محصول را به عنوان استراتژی مارکتینگ یا استراتژی بازاریابی می شناسند. قبل از هرچیزی باید محصول خود را بشناسید و ببینید که از چه پتانسیلی برخوردار است. باید رقبای خود را شناسایی کنید و از نقاط ضعف و قوت آنان استفاده کنید. با رقبای خود به مبارزه بپردازید. باید محل هایی از بازار را که به محصول یا خدمات شما نیاز دارند را شناسایی کنید. با شناختی که از رقبای خود کسب کرده اید، در بازار هدف نشان دهید که از همه بهتر هستید. گرفتن صد در صدی بازار امر مهمی نیست. مهم آن است که مشتری هایی که حس خوبی نسبت به محصول شما دارند را جذب کنید.
انواع مارکتینگ یا انواع روش های بازاریابی
1. بازاریابی درخواست به اقدام:

این نوع مارکتینگ قسمتی از بازاریابی داخلی سیستمی محسوب می شود. این نوع بازاریابی به شکل بنر، متن یا یک تصویر درون سایت اتفاق می افتد. این اجزا فرد را به کلیک بر روی آن ها ترغیب می کند. با کلیک بر روی بنر یا تصویر کاربر وارد سایت فروشگاه می شود و این فرایند را به فروش ختم می کند.
2. بازاریابی اتحادی:
این نوع مارکتینگ بدین صورت است که چند شرکت که خدمات یا محصولات مرتبط با یکدیگر را دارا می باشند با یکدیگر تبادل مشتری کنند. در این روش مشتری از دست نمی دهید هیچ مشتری های شما چند برابر و به شما وفادارتر می شوند.
3. بازاریابی گازانبری:
در محل کمپین برندینگ شرکت رقیب اقدام به تبلیغات کنید.
4. بازاریابی محدود:
با استفاده از تکنولوژی وای فای و یا بلوتوث اقدام به تبلیغات محیطی کنید.
5. بازاریابی مشارکتی:
در این نوع مارکتینگ دو شرکت که مکمل یکدیگر هستند اقدام به تبادل منابع می کنند.
6. بازاریابی گروه اجتماعی:
این تکنیک مارکتینگ در جهت برآورد کردن نیازهای مشتریان حاضر در یک گروه اجتماعی حاضر در یک منطقه است.
7. بازاریابی محتوا:
با تولید محتوا در ارتباط با خدمات یا محصول خود و انتشار آن در بستر های مختلف است.
موفقیت در کسب و کار

یک قاعده کلی وجود دارد و آن هم این است که هر کسب و کار و حرفه ای بدون جذب مشتری و افزایش راندمان فروش از بین خواهد رفت. شاید گمان کنید زمانی که یک مشتری از شما خرید می کند، به معنی این است که جذب کسب و کار شما شده است؛ اما در واقع اینگونه نیست. جذب مشتری یکی از مهارت هایی است که بر اثر تجربه خرید و جلب اطمینان به وجود می آید.
طبق تجربیات افرادی که سال هاست در زمینه بازاریابی و فروش فعالیت می کنند، جذب مشتری و فروش ترکیبی از علم و هنر است. برای اینکه این علم را فرا بگیرید می توانید به دنبال رمز و رموز کسب مهارت در زمینه فروش و جذب مشتری بروید. اما برای پرورش این هنر باید تلاشتان را کنید تا بتوانید این هنر را به دست بیاورید. بعضی از افراد به طور ذاتی این هنر را دارند اما بعضی دیگر فقط تمایل دارند تا این هنر را کسب کنند. اگر جزو گروه اول هستید بهتر است تا این هنر را در خود تقویت کنید و پرورش دهید، اما اگر جزو گروه دوم هستید، همین که تلاش کنید تا این هنر را به دست بیاورید، یک گام بزرگ و موثر در این راستاست. بنابراین می توانید با کسب علم و هنر بازاریابی در کسب و کار خود موفقیت کسب کنید.
آشنایی با چرخه فروش

اگر بخواهیم یک تعریف کلی از چرخه فروش داشته باشیم باید بگوییم به هر تلاشی که در راستای فروش محصول انجام دهید، چرخه فروش می گویند. شروع این چرخه دقیقا زمانی است که مشتری با یک پیشنهاد ایده آل به سراغ شما می آید و با یک خرید ایده آل و با رضایت خریدش را تمام می کند. این پروسه در واقع چرخه فروش است. هر اقدامی که شما در فاصله ورود مشتری تا خروج مشتری انجام دهید، جزو چرخه فروش به حساب می آید.
طی این چرخه فروش یک کانال ارتباطی بین شما و مشتری برقرار می شود که می توانید در این کانال به خوبی بازاریابی کنید. این کانال فرصتی طلایی برای جذب مشتری و جلب رضایت آنهاست و در توسعه کسب و کار بسیار مهم است. در ادامه مراحل این کانال ارتباطی را برای شما عنوان می کنیم.
• سرنخ: منظور از سرنخ فرصت های جدید برای فروش است. این فرصت اولین گام در چرخه فروش است.
• مشتری احتمالی: اگر احتمال می دهید یکی از مشتریانتان با پیشنهاد شما به خرید تمایل پیدا می کند، می توانید از طریق تماس تلفنی این کار را انجام دهید.
• مشتری احتمالی واجد شرایط: شما نیاز مشتری را میدانید و با پیشنهاد شما مشتری خرید می کند و نیازش برطرف می شود.
• مشتری احتمالی داغ: این مشتری ها کسانی هستند که تا پای معامله آمده اند و بر سر یک سری جزئیات با شما مخالفت دارند. که البته قابل حل است.
• مشتری: مشتری اقدام به خرید می کند.
زمانی که شما این چرخه را پشت سر گذاشتید، می توانید روی مشتری تان حساب باز کنید و او را به عنوان مشتری دائم و همیشگی تلقی کنید.
مدیریت کردن بر روابط مشتری، یکی از اصول بازاریابی

یکی از اصول بازاریابی ایجاب می کند تا شما بر روابط مشتری مدیریت داشته باشید. حفظ روابط با مشتری می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی کسب و کار شما داشته باشد. کسی که در مدیریت کسب و کار خود زیرک و باهوش باشد می داند فروش به معنای اتمام کار نیست؛ بلکه تازه آغاز کار است. اگر شما همیشه با این اصل نسبت به فروش اقدام کنید، یقین داشته باشید می توانید در جذب مشتری و مدیریت روابط مشتری موفق شوید.
زمانی که فروش کمی پیچیده تر است و شرایط خاصی دارد، شما نیز باید با پیچیدگی های آن آشنا شوید. در این صورت شما باید اطلاعات مشتریان خود را جمع آوری کنید و سپس آنها را با علم و دانش بازاریابی تجزیه و تحلیل کنید. پس از اینکه این کار را انجام دادید، می توانید مشتری هایتان را گروه بندی کنید تا در مواقع نیاز بدانید که این مشتری جزو کدام گروه است و باید چگونه با او برخورد کنید. تفکیک روابط و مدیریت کردن بر روابط مشتری یکی از اصلی ترین مهارت های بازاریابی است که شما با کسب آن می توانید از سایر رقبای خود پیشی بگیرید و یک گام از دیگران فراتر باشید.
نحوه جذب مشتری

یکی از اصلی ترین بخش های بازاریابی، کسب مهارت جذب مشتری است. برای اینکه بتوانید فروش بیشتری داشته باشید، باید در جذب مشتری بسیار قوی و حرفه ای عمل کنید. از این رو در ادامه قصد داریم نکات مهم در جذب مشتری را برای شما عنوان کنیم.
• در مورد مشتریان خود تحقیق کنید
هر چقدر هم که محصول و خدمات شما پرفکت باشد و شما خودتان به این موضوع آگاه باشید، باز هم باید این را به مشتری ثابت کنید. مهم این است که مشتری بتواند خدمات و محصولات مرغوبی را از شما دریافت کند. بنابراین باید اهداف مشتریان را شناسایی کنید و در مورد آنها تحقیق کنید. در کسب و کارهای بزرگ و تجاری این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد. زمانی که شما نسبت به اهداف و نیازهای مشتری اطلاعات کاملی به دست آورید، قطعا متوجه می شوید که بهتر است چگونه مشتری را برای خرید آماده کنید.
• از برند شخصی خودتان پیروی کنید
یکی از اصول روانشناسی فروش می گوید قبل از اینکه کالایی را به مشتری بفروشید، باید آن را به خودتان بفروشید! این بدین معنی است که شما باید از کالا و محصولات تولیدی خودتان حمایت کنید و پیرو آن باشید. بهتر است تا به محصولی که می فروشید ایمان داشته باشید و آن را با قاطعیت بفروشید.
• برنامه ریزی عصبی کلامی را فرا بگیرید

یکی دیگر از قوانین جذب مشتری در بازاریابی موفق این است که بر کلام و اعصاب خود مسلط باشید. فراگیری این مهارت می تواند تاثیر زیادی در نحوه جذب مشتری شما داشته باشد. شما می توانید با تقویت این مهارت در خود، بر کلام، زبان، رفتار و گفتار خود مسلط باشید و آنها را سازماندهی کنید. شما می توانید مخالفت خود را با صدای بلند و عصبانیت اعلام کنید و یا می توانید آن را در چارچوب ادب و مشتری مداری مطرح کنید؛ حال به نظر شما کدام یک در جذب مشتری تاثیر بیشتری می گذارد؟
• قبل از فروش تمام سوالاتتان را آماده کنید
یکی دیگر از مهارت های جذب مشتری برای فروش بیشتر این است که شما از قبل تمامی سوالاتتان را آماده کنید و از این طریق بتوانید به افکار مشتری دسترسی پیدا کنید. با این کار شما می توانید ارتباط مناسبی با مشتری تان برقرار کنید و به خوبی متوجه هدف و نیاز وی بشوید تا در نهایت منجر به رضایت مشتری می شود.
• قوی شروع کنید
بهتر است تا کاملا قوی و قدرتمند شروع کنید. زمانی که شما با جسارت تمام و قدرتمند معاملات خود را آغاز کنید، طرف مقابلتان متوجه قدرت و جسارت شما خواهد شد. این یکی از نشانه های حرفه ای بودن و مصمم بودن یک فروشنده را می رساند.
• فروش اخلاقی و با صداقت

بهتر است تا کمتر قول دهید و بیشتر عمل کنید. این کار بیشتر از وعده و وعید در جذب مشتری و فروش بیشتر تاثیر می گذارد. سعی کنید تا با صداقت اطلاعات کافی در مورد محصولاتتان در اختیار مشتری قرار دهید. این را در نظر بگیرید که بعد از خرید، مشتری متوجه کمبودها و عیب و نقص های محصول شما خواهد شد، پس بهتر است با صداقت در مورد مشخصات محصولات خود با مشتری صحبت کنید. این کار می تواند در جلب اعتماد مشتری تاثیر زیادی داشته باشد.
• اطلاعات کافی و مهم در اختیار مشتری قرار دهید
اگر می خواهید تا بعد از فروش، اعتراض مشتری را دریافت نکنید، بهتر است تا اطلاعات کافی در مورد محصولاتتان در اختیار مشتری قرار دهید. شفاف سازی قبل از خرید، باعث می شود تا مشتری با دید بازتر و کاملا آگاهانه خرید کند و به هدف خود برسد. این در حالیست که اگر مشتری قبل از خرید اطلاعات کافی دریافت نکند، به اعتراض و نارضایتی بعد از خرید تبدیل می شود و ممکن است تا دفعات بعدی مشتری تمایلی به خرید از شما نداشته باشد.
به طور کلی اگر شما به عنوان یک فروشنده بتوانید تخصص خود را در فروش و بازاریابی صحیح بالا ببرید، یقین داشته باشید که می توانید در مدت کوتاهی موفق شوید و نه تنها فروش بالا داشته باشید، بلکه هر روز تعداد مشتریان ثابت شما به نسبت روز قبل بالاتر برود.

حتماً عبارت بازاریابی اینترنتی بارها به گوشتان خورده است، یا در فضای مجازی بسیار با آن روبرو شده اید. شاید فکر کنید اینترنت مارکتینگ به معنی سایت های فروشگاهی یا شبکه های اجتماعی و وبلاگ ها است. این موارد انواعی از تبلیغات کسب و کار هستند که از بستر اینترنت استفاده کرده اند. تمام این مورد ها به همراه موارد دیگر مجموعه ی جامع و گسترده ای را با نام بازاریابی اینترنتی به وجود می آورد. بازاریابی اینترنتی از مهمترین عوامل هر نوع کسب و کاری محسوب می شود.
معرفی محصول یا خدمات یک شرکت به مشتری بالقوه از طریق بستر اینترنت و کانال های مختلف را بازاریابی اینترنتی می نامند. بسیاری از کسب و کار ها با استفاده از اینترنت مارکتینگ، کاربران زیادی را با خدمات و محصولات خود آشنا می سازند. از روش های مختلفی برای بازاریابی اینترنتی می توان استفاده کرد. ایمیل مارکتینگ، بهینه سازی موتور جستجو، تبلیغات آنلاین و شبکه های اجتماعی و ... از گزینه های محبوب هستند. هدف استفاده از این بستر ها جذب کاربرانی است که در حال گفتگو، جستجو و یا مطالعه در فضای مجازی هستند. با کمک بازاریابی اینترنتی توجه کاربر را به محصول خود جلب کنید و کاربر را به یک مشتری دائم تبدیل کنید.
مزایای بازاریابی اینترنتی
1. تأثیر کانال ها بر ایجاد یک بازاریابی موفق: شما می توانید میزان بازدید از سایت خود را چک کنید و مشخص کنید که کاربران از چه مسیری به سایت شما رسیده اند. بازدهی هر کانال مارکتینگ را بررسی کنید و ببینید کدام کارایی بیشتری دارند.
2. بررسی رفتار مشتری: از طریق اینترنت مارکتینگ می توانید مشخصات مشتری های خود را به دست آورید. مشخصاتی مانند جنسیت، سن، موقعیت جغرافیایی و... ، این اطلاعات به شما کمک می کنند که مشتریان خود را دسته بندی کنید. با این کار متوجه می شوید که چه وجه تشابهی در بین آنان وجود دارد، این وجه تشابه بازار هدف شماست.
3. دسترسی راحت و سریع: گسترش بسیار زیاد فضای وب، این امکان را به شما می دهد تا با دنیایی از محصولات آشنا شوید و خرید خود را انجام دهید.
4. هزینه های عملیاتی کم: اینترنت مارکتینگ علاوه بر صرفه جویی در هزینه، در وقت شما هم صرفه جویی می کند. این نوع از مارکتینگ هیچ آسیبی به محیط زیست نمی رساند.
جمع بندی:
با استفاده از مارکتینگ پایگاه داده شما با استفاده از اطلاعات مشتری های خود اقدام به برقراری تماس می کنید. دیجیتال مارکتینگ معرفی محصول یا خدمات در پلتفرم هایی مانند گوشی، تبلت و لپتاپ صورت می گیرد که پایه و اساس آن بازاریابی اینترنتی است. بازاریابی مستقیم بصورت تلفنی و اس.ام.اس با مشتری ارتباط برقرار می نماید. در بازاریابی مفهومی محصول مهم نیست، بلکه ایجاد یک سبک زندگی مهم است که محصول در آن سبک زندگی جای می گیرد.
1. کاربردی ترین ایده برای دیجیتال مارکتینگ کدام است؟
استفاده از تصویر های اینفوگرافیک، این راه در بین عموم مردم بیشترین بازخورد را داشته است.
2. استراتژی مارکتینگ چیست؟
برنامه فعالیت یک محصول در بازار و جهت دهی آن بر اساس نوع محصول را، به عنوان استراتژی مارکتینگ یا استراتژی بازاریابی می شناسند.
3. مزایای بازاریابی به طور کلی چیست؟
با استفاده از بازاریابی اینترنتی با کمترین هزینه بیشترین بازدهی را خواهید داشت و به راحتی می توانید یک بازاریابی موفق داشته باشید.
4. اینترنت مارکتینگ چیست؟
معرفی محصول یا خدمات یک شرکت به مشتری بالقوه از طریق بستر اینترنت و کانال های مختلف بر روی این بستر را بازاریابی اینترنتی می نامند.
نظرات